Gar & dünst-tips

Alle Artikler

Laks fra oppvaskmaskinen
November 2021

Laks fra oppvaskmaskinen

Selv om du ikke tror det: Selv med oppvaskmaskinen kan du lage mat. Det fungerer veldig bra med fisk, for eksempel laks. Oppvaskmaskinen har en fordel: Den varme dampen har alltid den samme...

Bambusdamper for steamet pasta eller Maultaschen
November 2021

Bambusdamper for steamet pasta eller Maultaschen

Min barn elsker dampede nudler. Nå er jeg ikke tilhenger av mange gryter samtidig på komfyren og fremfor alt liker jeg ikke skylling av kanskje brente gryter. Nylig kjøpte jeg en bambusspjeld med 3...

Lukk damphullet i potten lokket
November 2021

Lukk damphullet i potten lokket

Jeg har et par gryter og panner med glasslokk, som har en liten Abdampfloch i lokket. Men jeg foretrekker damper (inkludert poteter, grønnsaker ...), dette hullet er overflødig, da for mye vanndamp...

Tørkede tomater og aubergine mykt tynnet
November 2021

Tørkede tomater og aubergine mykt tynnet

Tørkede tomater og auberginer skal først mykes opp før de legges i retten. Tørkede tomater er tilgjengelige i supermarkedet i olje å kjøpe, så kan du fjerne dem, dyppe og bruke som de er. I tyrkiske...

Tørk brokkoli ordentlig
November 2021

Tørk brokkoli ordentlig

Hvis du liker brokkoli for eksempel Det anbefales å tømme det i bare 2 til 3 minutter, dvs. det dyppes i boblende kokende saltet vann. Helles deretter i en sil (jeg har en vaskesikt, fordi jeg ikke...

Kok ris med mindre anstrengelse uten kokepose og riskoker
November 2021

Kok ris med mindre anstrengelse uten kokepose og riskoker

Gjennom sushi-eksperimentene mine har jeg oppdaget denne metoden, og koker nå risen min akkurat slik. Han blir ikke så gjørmete og det er lettere. Denne metoden fungerer kun med løs ris, som jeg...

Kok egg i ovnen
November 2021

Kok egg i ovnen

Egg stekes fantastisk i ovnen, helt uten vann. I det siste hadde de slått av vannet i huset for reparasjoner, og siden jeg trengte hardkokte egg og ikke kunne vente så lenge, kokte jeg dem i ovnen,...

Kok poteter i en trykkoker
November 2021

Kok poteter i en trykkoker

I noen tid har det blitt publisert oppskrifter som kan tilberedes i en trykkoker. Jeg vil gjerne dele et tips om hvordan poteter til svabisk potetsalat tilberedes perfekt i en trykkoker. Vi Schwaben...

Damp for mikrobølgeovn - kok grønnsaker forsiktig
November 2021

Damp for mikrobølgeovn - kok grønnsaker forsiktig

Med en dampkoker for mikrobølgeovnen kan kokte grønnsaker raskt og forsiktig, spesielt potetene smaker mye mer aromatisk. Jeg har en liten damper, diameter 23 cm, det er nok for 2 porsjoner, du får...

Asparges fra ovnen - kjempebra
November 2021

Asparges fra ovnen - kjempebra

Det er asparges tid! Vi gleder oss til denne fantastiske og sunne grønnsaken. Men å tilberede aspargesen i vannet er tregt å bli kjedelig, selv om du bytter sidevarer igjen og igjen. For 2 år siden...